. . .

Roulette is een spel dat bijna helemaal om geluk draait. De croupier geeft een draai aan het wiel met de getallen 0 tot en met 36 die in de mix verdeeld zijn over de vakken, en verspringen van de kleur zwart naar rood. Hierna geeft hij een zwiep aan het balletje in de tegenovergestelde richting van het draaiende wiel totdat het balletje tot stilstand komt in een van de vakjes. De spelers kunnen inzetten op een vlak of op groepen vlakken. Alle inzetten worden op de roulette tafel gedaan zoals deze hieronder staat weergegeven. De tafel zoals je hieronder ziet is een Amerikaanse roulette tafel waarbij je zult zien dat er een 00 vlak is. Het nadeel van deze variant is dat er een veel hoger huis voordeel rust op de Amerikaanse roulette tafel. Europese roulette tafels hebben maar één 0 waardoor het huis voordeel met de helft terug loopt. Het enige dat je nu nog moet weten is de verschillende inzetten die je kunt doen.

De Verschillende Inzetten:
Als je kijkt naar het bovenstaande plaatje dan kun je de inzetten verdelen in twee groepen, de inside inzetten en de outside inzetten. De inside inzetten worden gedaan op de drie kolommen met getallen. Er zijn een aantal inside inzetten die gedaan kunnen worden, hieronder volgt een opsomming van deze inzetten:

– Enkel getal. Dit is een inzet op één enkel getal. De speler plaatst zijn chips in dit geval in het midden van het vlak van zijn keuze.

– Split. Hierbij wordt ingezet op een tweetal getallen die tegen elkaar aanliggen op de tafel, zij het horizontaal of vertikaal. De speler plaatst zijn chips op de lijn tussen de twee vlakken waarop hij wil inzetten.

– Straat. Een straat bestaat uit drie getallen op een horizontale lijn. Bijvoorbeeld 1, 2, 3 of 28, 29, 30. De chips worden dan op het einde van de gewenste lijn geplaatst.

– Hoek. Deze inzet wordt ook wel het vierkant genoemd. De speler zet in op een viertal getallen die als een vierkant tegen elkaar aanliggen. De speler plaatst de chips op het kruispunt tussen deze vier getallen. Bijvoorbeeld: 13, 14, 16, 17.

– Zes lijn. Een zes lijn inzet is een inzet waarbij op zes getallen tegelijk gewed wordt. Dit doe je door de chips op de kruising tussen twee rijen aan het begin of einde te leggen. Bijvoorbeeld op de rand van de 1 en 4.

– Trio. Een trio is een inzet op de getallen 0, 1, 2 of 00, 1, 2. De chips worden ingezet op de kruising tussen de drie getallen.

Dan zijn er nog de outside inzetten welke rondom het speelvlak van de inside inzetten liggen. De uitbetalingen bij online Roulette voor deze inzetten liggen lager dan de uitbetalingen voor de inside inzetten omdat er op grotere groepen getallen wordt ingezet. Ook hiervan een opsomming van de verschillende mogelijkheden:

– 1 t/m 18. Dit is een inzet op de eerste 18 getallen. 50% kans op winnen.

– 19 t/m 36. Dit is een inzet op de laatste 18 getallen. 50% kans op winnen.

– Rood of zwart. De speler kiest de kleur rood of zwart om op te spelen. Let op dat er nog een kleur in het spel is, namelijk de kleur groen. Deze kleur komt of één keer of twee keer voor. Deze vlakken maken het huis voordeel groter. 50% kans op winnen.

– Even of oneven. De speler gokt erop dat het balletje in een even of oneven vlak terecht komt. 50% kans op winnen.

– Dozijn. Op het speelveld liggen drie dozijnen, 1-12, 13-24, 25-36 en de speler kan uit een van deze dozijnen kiezen. 33,3% kans op winnen.

– Kolom. Ook hier drie mogelijkheden. Op het speelveld liggen drie kolommen van 12 getallen. De inzet wordt gedaan aan de onderkant van deze kolommen. 33,3% kans op winnen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *